dilluns, 12 de gener del 2009

The Aviator (El aviador)

Biopic sobre el magnat del cine i l'aviació Howard Hugues, sota la impecable direcció de Martin Scorcesse i amb una magnífica interpretació de Leonardo Di Caprio que al meu entendre està infravalorat per els crítics de cine.
No sé si algú s'haurà llegit el llibre "The Secret" o haurà vist el documental, peró em sembla que aquesta pel·lícula està directament relacionada amb les teories barallades a l'obra esmentada.
El film és una biografia de Hughes i s'endinsa als entramats de la ment del protagonista ficant de manifest els seus grans problemes psicològics que van marcar la seua carrera als negocis. Possiblement, aquestos problemes sigueren fruit o conseqüència de la seua sobrenatural intel·ligència ja que sigué capaç de portar a cap avanços mai vists fins aleshores en el diseny aeronàutic; una de les coses que més seduèixen del personatge era la seua constant sinceritat, i com ell diu al llargmetratge, "he fet coses roïnes i puc ser moltes coses, peró no soc un mentider"
La cinta acava amb una frase que en una de les seues crisis, Hughes no parava de repetir, "The way, the future" ("El camí, el futur")