dilluns, 19 de gener del 2009

The shining (El resplandor)

Pel·lícula de terror dirigida per el genial Kubrick i estrenada a 1980 que conta la història d'un escriptor que es muda amb la seua família a una gran mansió llunyana de qualsevol nucli urbà per trobar la tranquilitat necessària per escriure la seua pròxima novel·la.
Una vegada allí, fets extranys començen a succeïr i Jack Torrance (interpretat genialment per Jack Nicholson) perd el cap paulatinament ficant a la seua família en una situació de perill en la que a soles podran comptar amb l'ajuda del jardiner de la finca.
Kubrick és el suficientment hàbil per crear un ambient de tensió inigualable sense necessitat d'esglaiar ni una sola volta l'espectador gràcies a que utilitza plans mitjans de front per que qui veu l'escena tinga tota la informació necessària per que no li provoque sobresalt.
Com curiositat, podem dir que aquesta sigué la primera vegada que s'utilitzà una steadycam, un sistema que permet fer travellings sense necessitat de ficar-li rails a la càmera i que en conseqüència dona més llibertat a l'hora de dirigir

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ha quedado bastante corto...