diumenge, 7 de desembre del 2008

Caramel (Sukkar Banat)


Deliciosa pel·lícula ambientada al Líban actual, que gira al voltant de la vida de cinc dones treballadores i els seus móns particulars. La directora i una de les protagonistes principals és Nadine Labaki, una jove libanesa que demostra un talent brillant amb la narració cinematogràfica; ella ens mostra un món que, d'una altra manera, haguera permanescut invisible a la nostra percepció. Ens fa endinsar-nos en el món de les protagonistes; ens fa sentir l'olor dels perfums, ens fa experimentar els seus sentiments de frustració, desesperació, enyorança, amor, il·lusió i, sobretot, la seua força interior.
És un film tendre i a l'hora dur i fosc, preciós, que retracta la lluita invisible d'una població completament ignorada i obviada que intenta viure entre somnis, il.lusions, mancances, esperances... però també amb les decepcions i les desil·lucions que comporta tot plegat. A cavall entre la tradició sufocant i la modernitat fanàtica, aquestes dones lluiten dia a dia per portar les seues vides endavant, per trobar entre les petites quotidianitats la felicitat autèntica.
De la mà de Layale, Nisrine, Rima, Jamale i Rose, aconseguim viatjar al Beirut més secret, més íntim, més desconegut. Al més autèntic. Sens dubte, una pel.lícula molt més que recomanable.
I, com el seu nom indica, deliciosa.