dilluns, 1 de desembre del 2008

Taxi driver

Interesantíssima pel·lícula dirigida per Martin Scorsese i magistralment interpretada per el malograt actor Robert de Niro (no perque s'haja mort sino per els treballs que està fent últimament). Travis (de Niro) decideix començar a treballar com taxista al torn de nit debut a l'insomni que pateix des de que tornà de Vietnam; és un home solitari marginat per la societat que es troba amb tota classe de personatges i en situacions extremes i un dia decideix passar a l'acció i deixar de ser un simple espectador.
Entre altres fets que envolten el rodatge d'aquest film destaca el fet de que Jodie Foster (que fa de prostituta) va tindre que comptar amb l'aprovació dels seus pares ja que aleshores era menor d'edat. El propi Scorsese es va permetre el luxe de dirigir-se a sí mateix en una escena a la que interpreta un marit gelós que planeja matar a la seua dona.
Amb un final tens i apoteòsic, aquesta obra mestra del cine modern passà a la història com la cinta que conté la famosa escena davant de l'espill on Robert de Niro es parla a sí mateix diguent "Are you talking to me?"