dilluns, 24 de novembre del 2008

2001 a space odyssey (2001 una odisea en el espacio)


Aquesta és una de les millors pel·lícules de ciència ficció que mai s'ha rodat; encara que és de 1968, els efectes especials no tenen res a envejar a les grans superproduccions actuals, aixó pot ser debut a la sobrietat amb la que Stanley Kubrick va afrontar el projecte. Les escenes a l'espai exterior es revisteixen amb una tranquilitat sobèrbia i la mússica clàssica que les acompanya invita a deixar-se anar en un viatge impossible flotant en la inmensitat de l'univers.
El guió és lent peró coherent amb la inmensitat de la història que compta. Es podria dir que aquest és un film d'àliens, encara que el genial director (considerat per molts com el millor de la història va tindre la creativitat suficuent com per imaginar-se un contacte extraterrestre en un àmbit abstracte que juga amb els sentits i la percepció. En definitiva, una obra sobèrbia.
Com curiositat podem dir que que el "roin" de la pel·li és un ordinador super intel·ligent el nom del qual és HAL 9000; aixina dit, no sembla res d'extrany, peró si agafem l'alfabet tenim que la lletra que segueix a la "H" és la "I", la que va després de la "A" és la "B" i finalment, després de la "L" va la "M". Seguint aquesta teoria (o coincidència) tenim que el super ordinador podria haver-se dit IBM 9000. Bé, aixó sembla quant menys curiós i demostra que als treballs de Kubrick, el que es diu és molt més del que es mostra.

2 comentaris:

Decé ha dit...

vaya, yo eso no lo sabía! Es como poner eso de 11S y no sé qué más con el webddingins en el word!! ajajaj

La peli, sin duda, es para verla más de dos veces. Y el ordenador llega a dar mucho miedo. Yo, además de englobarla en ciencia-ficción, diría que es de terror psicológico!

Por cierto, ¿cuándo haréis una entrada con una mala crítica?

Edan ha dit...

Bona pregunta Decé... la idea en fer aquest blog era la de fer constar pel·lícules que ens agraden especialment i així animar a qui no les haja vist que ho fasa i a qui les haja vist que ens deixe comentaris donant la seua impressió, aleshores està complicat que fem una mala crítica; peró ho pensarem...