dilluns, 24 de novembre del 2008

Raging bull (Toro salvaje)

Pel·lícula dirigida per Martin Scorsese i estrenada a 1980. Es va fer amb dos Oscars (millor actor i millor montatge) premis absolutament polititzats encara que en aquesta ocassió, les raons eren de pes.
El llargmetratge és una classe magistral de interpretació de quan Robert de Niro feia grans projectes i pareixia que no tenia sostre com actor; per rodar aquest film, va haver d'engrosar decenes de quilos i també s'extirpà part de la seua dentadura. Algunes escenes de la pel·lícula compartides amb Joe Pesci són totalment improvisades, i aixó li dona un halo especial a aquest biopic sobre la vida del boxejador Jake la Motta que per cert, va entrenar a de Niro per el rodatge.
La Motta va arribar a ser campió dels pesos mitjans i hi va haver una època on semblava que ningú podria mai vèncerlo, peró els seus problemes psicològics i la pressió de la màfia per que amanyara combats van fer-lo fracasar a nivell personal; el seu final alcoholitzat i com monologista de clubs dels baixos fons, és una demostració de com tan fàcil és arribar al més alt com estar sumit en la més absoluta de le misèries.
Estem sense cap dubte davant d'una obra mestra de la indústria cinematogràfica nord americana