diumenge, 9 de novembre del 2008

The Godfather part II (El padrino parte II)


Dos anys després de l'estrena de la primera part, a 1974 s'estrenà aquesta seqüela que continua amb la història de la família Corleone. Al Pacino repeteix en el paper de Michael Corleone, en una interpretació tan bona com cabia esperar.
A més de contar-nos les vicisituds del nou padrino, també relata la història de com un jove Vito Corleone (interpretat per Robert de Niro) arribà a New York provinent de Sicilia sent només un xiquet i aconseguí organitzar un prolífic imperi al seu voltant; aquesta part de la història està treta de la novel·la original en la que es bassava el primer llargmetratge.
Aquesta és una de les poques segones parts que en alguns àmbits està considerada millor que la primera; en aixó té molt a veure per supost el gran guió el·laborat per Mario Puzo i el brillant desenvolupament del mateix dut a cap per Ford Coppola.
El film té una daurada de 3h. i 10'; peró com succeïa amb la seua antecessora no es fa pessada, més bé al contrari.
Sense entrar des d'aquí en quina de les dos pel·lícules és de més qualitat, ja que una asseveració d'aquest tipus és sembre subjectiva, sí que podem dir sense por a equivocar-nos que les dos obres es complementen i completen.
En definitiva, obra mestra del cinema que més que als cinemes es podria haver projectat a museus.