diumenge, 2 de novembre del 2008

The Godfather (El padrino)

Aquest film és la primera part d'una trilogia bassada en la novel·la del mateix nom escrita per Mario Puzo; la versió cinematogràfica sigué estrenada l'any 1972 i va ser dirigida per Francis Ford Coppola (que per cert és oncle de Nicolas Cage) i és un emocionant viatge a través de la història d'una família mafiosa afincada a New York des de l'any 1945 fins el 1955.
Don Vito Corleone (Marlon Brando), cap de la família està pensant en retirar-se de de la vida pública i mentres continua amb la seua activitat; es troba amb la disjuntiva de quí serà l'herèu dels seus negocis, hi ha una lluita interna per el poder dins la família entre els fills del Don, peró tot just, esclata una guerra entre famílies per treure's del mig a la família Corleone perqué no volen entrar en el nou mercat emergent al crim organitzat; aleshores, tot canvia i es precipiten els canvis arràn l'assassinat de Don Vito (o no?).
Bo, sense dir més, soles afegiré que aquesta podria ser una de les millors pel·lícules de la història i que el treball d'actors com James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton o un molt jove Al Pacino (que li furtà el paper a Robert de Niro) és inigualable i fa no voler alçar-te del seient ni per beure aigua, és més; tot i la seua durada de 2h 55', només finalitze, voldràs veure la segona part.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona sel.lecció de pel.lícules. Com a lectora-cinèfila agrairia que les valoracions sobre les pel.lícules foren -segons el cas- més extenses, aportaren visions més subjectives, relacionaren temes, aportaren informació novedosa o addicional...