divendres, 14 de novembre del 2008

The deer hunter (El cazador)


Desgarradora pel·lícula dirigida per Michael Cimino estrenada a 1978. Al començament és un tant lenta i ens mostra les últimes hores al seu poble d'uns amics que viuen a Clairton (Pennsylvania) abans d'anarse'n a la guerra de Vietnam. Aquestos amics, interpretats per Robert de Niro, Cristopher Walken (Óscar al millor actor secundari), John Savage i el malograt John Cazale; són aficionats a la caça i no dubten en practicar el seu hobby abans de viatjar a l'infern que suposa la guerra.
El Vietnam els canviarà les vides per sempre i tot el que coneixien serà diferent per a ells encara que a casa seua les coses continuen igual que quan se'n anaren.
Es podria argumentar que aquesta obra és una crítica, peró tampoc té per qué ser aixina; com la majoria de les coses, tot depèn del mirall amb que es miren.
Tot i tocar el tema bel·lic, no es pot dir que aquest siga un llargmetratge sobre la guerra, més bé podria ser definit com una història d'amistat i supervivència; com molt bé apuntà Carlos Boyero del diari El Mundo.

2 comentaris:

Decé ha dit...

La peli, no sé em sembla més com un relat del pseudo patetisme asumit de vietnam i dels treballadors d'una zona del eUA. Serà tot una metàfora gegant sobre el patetisme usa?

qui sap, en definitiva i el que volia dir és que a mi no em pareix una gran pelicula :-)

BAM BAM ha dit...

Me gusta vuestro blog

:)

seguid así, un saludo!